Menu Sluiten

Oranjebazar 2022

In en rond de Open Hof wordt sinds 1982 elk jaar een Oranjebazar georganiseerd op Koningsdag. Dit is altijd weer een groot feest waarbij veel gemeenteleden, maar ook vrijwilligers daarbuiten, betrokken zijn. Zowel in als voor het kerkgebouw zijn diverse activiteiten en kramen te vinden.

Binnen vindt u:

 • De boekenkraam: waar naast tweedehands boeken ook CD’s en LP’s te koop zijn.
 • Curiosa: Hier vindt u  allerlei bijzondere artikelen wat varieert van schilderijen, beeldjes, antiek, glas- en aardewerk en andere leuke artikelen om het huis gezellig aan te kleden.
 • Boetiek: Hier vindt u allerlei soorten 2e hands kleding en schoenen.
 • Stiefbeen”: een kringloopmarkt, genoemd naar een legendarische TV-serie uit de jaren ’60 waar van alles te koop is, van kleine meubelen tot speelgoed. Snuffel er rond en u vindt vast iets wat u kunt gebruiken.
 • Goede doelen: informatie over de goede doelen.
 • De loterij: Voorafgaand aan de Bazar is er een loterij waarvan de opbrengst geheel aan Help mij Leven ten goede komt. De laatste lootjes worden op de Bazar verkocht en om 17:15 uur is de trekking.
 • Het toilet: Daar kunt u tegen betaling gebruik van maken. De opbrengst is ook voor de bazar.

Buiten is het één groot feest:

 • La Terrasse: ga hier gezellig zitten voor een hapje of een drankje. Aan de ene kant vindt u frisdrank, bier, wijn en een lekkere warme versnapering, aan de andere kant vindt u:
 • Taart van thuis: een kraam waar u naast koffie thee en limonade ook overheerlijk gebak en cake kunt afhalen
 • Rad van Avontuur: vanaf 10 uur zijn hier prachtige prijzen te winnen en in de middag zijn er altijd een aantal superrondes met prijzen als een minuut gratis winkelen, een ballonvaart of een dagje zeilen. De loten worden op het hele kerkplein, inclusief het terras, verkocht.
 • Het groene hart: met o.a. producten uit de kassen van Bleiswijk

U bent van harte welkom op de bazar, als bezoeker, maar ook als medewerker. Wilt u meewerken en bent u nog niet persoonlijk gevraagd? Aanmelden kan bij leden van de stuurgroep of via oranjebazar@openhofbleiswijk.nl.

Goede doelen

Gemeenteleden dragen elk jaar 3 goede doelen aan die meedelen in de opbrengst van de Bazar. In 2022 zijn dat Schuldhulpmaatje Lansingerland, Stichting Komera voor een school in Burundi en stichting Mano a Mano voor de bouw van huizen in de Dominicaanse Republiek.

Een vast deel van de opbrengst gaat naar de stichting “Help mij Leven”, een ander deel wordt besteed aan een doel dat gekozen wordt door de Kerkenraad. Zo zijn in het verleden de Glas-in-lood ramen, het liturgisch centrum en de zonnepanelen met een deel van de opbrengst van de Oranjebazar aangeschaft. Dit jaar wordt gedacht dit deel van de opbrengst te besteden aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze kerk.