Menu Sluiten

Omzien naar elkaar

Beste gemeenteleden,

Zoals u al in de eerdere brief van de kerkenraad heeft kunnen lezen, zijn we als pastorale raad bezig om een telefonisch pastoraal netwerk op te zetten. Juist in deze onzekere tijden, waarin allerlei activiteiten niet doorgaan, grootouders niet meer op hun kleinkinderen kunnen passen en mensen veel meer aan huis gekluisterd zijn, is de kans op een sociaal isolement groot.

Wij zien het als taak van onze gemeente om juist nu ook naar elkaar om te zien, maar daar hebben wij uw hulp bij nodig!

Wat is de bedoeling?

We willen u, als gemeentelid, vragen of u ‘pastoraal beller’ zou willen worden. Indien u zich hiervoor aanmeldt, krijgt u een aantal namen en telefoonnummers (ons streven is circa 5 per persoon) met de vraag of u hen één of meerdere keren per week zou willen bellen. Door het bieden van een luisterend oor, het maken van een praatje en het vragen of er bijvoorbeeld nog verdere hulp gewenst is (bijvoorbeeld boodschappen doen) kunnen we als gemeente met elkaar contact houden en elkaar zo nodig helpen.

Op dit moment gaan we uit van de lijst met 70-plussers (ruim 80 adressen), maar deze kan, met uw informatie, ook uitgebreid worden met anderen, die behoefte kunnen hebben aan een telefoontje. We kunnen dus veel mensen gebruiken.

Onze vragen aan u:

  • Wilt u zich aanmelden als beller? Stuur dan uiterlijk maandag 23 maart om 10:00 uur een berichtje naar gerda@mindermeer.nl of bel naar 010-5218792. Ook 70-plussers zelf worden nadrukkelijk uitgenodigd om beller te worden.
  • Bent u geen 70-plusser, maar zou u het zelf prettig vinden om regelmatig gebeld te worden? Ook dan kunt u uw naam en telefoonnummer doorgeven via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer.
  • Kent u mensen die geen 70-plusser zijn, maar die volgens u ook wel een telefoontje kunnen gebruiken? Geef dan ook hun namen door via één van bovenstaande kanalen. Mocht u hen zelf in uw ‘telefonische web’ willen hebben, dan kunt u dat natuurlijk ook aangeven.
  • Mocht u niet zo’n beller zijn, maar wilt u bijvoorbeeld wel helpen met boodschappen doen of andere karweitjes, dan kunt u zich ook daarvoor aanmelden. Als één van de bellers een hulpvraag krijgt, die hij/zij niet kan bieden, kunnen we naar u doorverwijzen.

Natuurlijk is het ook belangrijk om de mensen uit onze eigen omgeving, die misschien geen lid van onze kerk zijn, in de gaten te houden. Wij willen u vragen ook hen niet te vergeten.

We hopen dat het lukt om op deze manier zoveel mogelijk mensen te bereiken en het samen gemeente zijn en ons geloof handen en voeten te geven. Wie weet tot welke mooie contacten dit gaat leiden!

We wensen u in deze tijd veel sterkte en vertrouwen toe en rekenen op uw hulp.

Een hartelijke groet,

De pastorale raad
(ds. Gerdina Loeve, Tjakko Kruit, Marijke Straathof, Sjoerd de Jong en Gerda Stougie)