Menu Sluiten

Lezing van Paul Schenderling op 28 november

De vreugde van leven van genoeg!

Dinsdag 28 november is de inspirerende spreker Paul Schenderling te gast in de Open Hof, Dorpsstraat 50 in Bleiswijk. De titel van zijn lezing is “De vreugde van leven van genoeg”. Paul is econoom, schrijver, spreker en oprichter van de organisatie Genoeg om te leven. Ook was hij afgelopen Pasen te gast in het programma “De Verwondering” van KRO-NCRV. Of luister naar de Ongelovelijke Podcast aflevering van de EO met Paul en Stefan Paas.

Zijn boeken “Hoe handel ik eerlijk?” en “Er is leven na de groei” zijn bijzonder goed ontvangen en zeer inspirerend. In het eerstgenoemde boek benadert Schenderling de thema’s van rechtvaardigheid en duurzaamheid vanuit een profetisch perspectief. Een boek dat je aan het denken zet en dat tegelijkertijd verontrustend als hoopvol is. In het tweede boek werkt hij de stelling uit dat we moeten stoppen met economische groei, vanwege de impact daarvan op aarde en mensen. Hij beschrijft daarin hoe ons leven er uit gaat zien, in een economie die niet meer steeds verder groeit. Hij geeft een beeld van Nederland van 2040, een land waar economische groei niet voorop staat maar dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. In zijn visie is dit mogelijk terwijl mensen gelukkiger zijn geworden en de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact is gebleven.

Wie benieuwd is naar het verhaal van Paul Schenderling en daarna met hem en anderen over deze thema’s in gesprek wil, is van harte welkom op dinsdag 28 november in de Open Hof. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:30 uur. Boekhandel Van Atten verzorgt een boekentafel met boeken rond het thema van de lezing waaronder natuurlijk de boeken van Paul. Het inhoudelijke deel van de avond begint om 20:00 uur. Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de onkosten is welkom.