Menu Sluiten

Goede doelen Oranjebazar 2020

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de komende Oranjebazar zijn al weer in volle gang. De stuurgroep is bij elkaar geweest om de goede doelen te selecteren waar 1/3 van de opbrengst naar toe gaat. Zoals u weet gaat 1/3 deel naar “Help mij Leven”(straatkinderen in Brazilië), 1/3 naar de kerk en de rest wordt verdeeld onder doelen die door gemeenteleden werden aangedragen.

De stuurgroep heeft hieruit de volgende keuze gemaakt:

 1. Breigroep van de Leuwerik
  Een vast bedrag van € 250,- voor de breigroep van de Leeuwerik. Zij maken o.a. dekens voor Roemenië.
 2. Stichting Mensenkinderen
  Mensenkinderen wil samen met plaatselijke kerken in Moldavië arme gezinnen gaan helpen door ze een koe te schenken, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om de melk en de zelfgemaakte kaas te verkopen. De begunstigden ontvangen de koe op voorwaarde dat ze, in overleg met de plaatselijke kerk, het eerstgeboren kalfje aan een ander arm gezin schenken. De koe zal op de plaatselijke markt gekocht worden door iemand van de kerk en ook persoonlijk bij het gezin worden afgeleverd. Op deze manier kan de plaatselijke kerk ook meer betrokken raken bij deze arme gezinnen.
  Zie ook: https://www.mensenkinderen.nl/moldavie-geef-koe-en-help-arm-gezin/
 3. Scholenproject van Stichting Komera
  Het project om een ​​school in Kajaga te bouwen vordert langzaam maar zeker. Een hoofdgebouw is voor 90% gebouwd. Dankzij o.a. onze bijdrage konden ze het gebouw beschermen tegen regen omdat er nog geen deuren, ramen of dak waren. Er zijn 12 deuren, 10 ramen, een mooi dak en een balkon geplaatst. Door het verbeteren van kwaliteit van onderwijs draag je bij de ontwikkeling van een land. Een school waar alle kinderen met of zonder lichamelijke beperkingen toegang hebben. Dan begrijp je dat alle gebouwen van de school rolstoel toegankelijk moeten zijn en schoon water moeten hebben. Kortom, een school waar meisjes en jongeren hun toekomst kunnen opbouwen. Er is begonnen met bouwen zoals je op www.komera.nl kan zien. Maar men is gestopt omdat het geld op is. Op dit moment is Komera op zoek naar 30.000 euro om hun droom realiteit te kunnen maken.
 4. Against cancer
  Vanaf 2007 gaat Against Cancer ieder jaar op vakantie met zo’n 40 gezinnen. Met 3 à 4 bussen reizen we af naar een locatie in Duitsland. We bezoeken elke dag een pretpark of een dierentuin. Tijdens de familiereis is echt alles verzorgd: slapen, eten, drinken, entree. Het unieke van deze reis is dat alle deelnemers hetzelfde doormaken. We hoeven elkaar niet uit te leggen wat het is om een kind met kanker te hebben. Tijdens de vier dagen worden de gezinnen ontlast door onze vrijwilligers. Wij regelen alles; wij slepen, wij laden uit, enzovoorts. Wij doen dit allemaal om de gezinnen het gevoel te geven écht op vakantie te zijn. Het belangrijkste is toch die grote glimlach op de gezichten van de families. De laatste jaren gaan we met de gezinnen naar Duitsland. Vanuit een centraal gelegen hotel bezoeken we pretparken waar de gezinnen kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse zorgen. In de loop der jaren is de reis uitgegroeid naar iets zeer speciaals. Iedere deelnemer kijkt er nog altijd met veel plezier op terug. Ook voor de gezinnen waarvan het kind inmiddels zijn/haar race tegen kanker heeft verloren, blijft het een prachtige herinnering. Een glimlach aan een kind in zijn race tegen kanker.
  Zie: https://againstcancer.nl/wat-wij-doen/familiereis-against-cancer/

Deze doelen zijn inmiddels goedgekeurd door de werkgroep “Kerk Present”.