Menu Sluiten

Boodschappen mee naar de kerk voor dankdag op 6 november

Een andere dankdag

Wat doe je op dankdag? Voor christenen is het najaar de tijd om God te danken voor de oogst. Vooral protestanten doen dat op de Dankdag voor het gewas, als ze de kerk versieren met bloemen of vruchten. Niet-boeren danken vaak voor werk dat ze hebben kunnen doen op bijvoorbeeld hun kantoor.

Zoals u ongetwijfeld weet zijn vele gezinnen dit jaar door de inflatie in financiële moeilijkheden gekomen en moeten zij noodgedwongen een beroep doen op de voedselbank. Om die reden willen wij als gemeente Open Hof Bleiswijk de dankdag dit jaar op een andere wijze vieren dan we gewend waren. Dit jaar gaan we geen plantjes aan onze gemeenteleden rondbrengen, maar zien we vooral om naar onze naasten buiten onze eigen kerk. We willen u vragen om op zondag 6 november een tas of doos met boodschappen mee naar de kerk te nemen. (Graag houdbare spullen die niet over de datum en ook niet aangebroken zijn; denk aan rijst, macaroni, blikgroente, maar ook tandpasta, zeep etc. Geen alcoholische dranken.) Het totaalbedrag bepaalt u helemaal zelf. Elke bijdrage is van harte welkom.

We zetten dit voor in de kerk en nadat hierover een zegen is uitgesproken zal het overhandigd worden aan een medewerker van de voedselbank. Op deze manier willen we als kerk onze dankbaarheid tonen en omzien naar naasten in onze directe omgeving. Doet u allemaal mee?

Namens de diaconie,
Gerrit van der Beek

diaconie@openhofbleiswijk.nl

All Saints Church, Lagoa, Portugal