Menu Sluiten

Jeugd- en clubwerk

De jeugd is een belangrijk onderdeel van onze gemeente.

Vanaf 0 jaar zijn de kinderen op zondagmorgen tijdens de kerkdienst welkom bij de oppas, vanaf 4 jaar kunnen de kinderen van de basisschool naar de kindernevendienst.

Vanaf 12 jaar is er catechese, gegeven door vrijwilligers. Doordeweeks biedt de C.J.C. gezellige clubuurtjes aan voor kinderen van de groepen 3 t/m 8. Vanaf de brugklas zijn de tieners om de week op vrijdagavond welkom bij club De Uitwijk. In de herfstvakantie is er de Vakantie Bijbel Club.

Oppasdienst

Zondag tijdens de ochtenddienst is er oppas voor de allerkleinsten (t/m 3 jaar). De kinderen kunnen naar hartenlust spelen in zaal 4. Tijdens de collecte mogen de kinderen opgehaald worden uit de oppasruimte, zodat ze tijdens het slotlied en de zegen ook in de kerk aanwezig zijn.

Kindernevendienst

Voor de kinderen van de basisschool is er tijdens de kerkdienst kindernevendienst.

Voor de schriftlezing(en) wordt het ‘kinderlied’ gezongen. Daarna gaan de kinderen met hun leiding en de kaars, die aangestoken wordt aan de Paaskaars, naar hun eigen ruimte. Daar horen ze een bijbelverhaal en/of een spiegelverhaal, knutselen ze een werkje dat aansluit bij het thema en/of discuseren ze over het onderwerp.

Tijdens Advent en de 40-dagentijd is er een speciaal project dat enkele weken duurt en waar ook in de kerkdiensten aandacht aan besteed wordt.

Elk jaar wordt voor de zomervakantie in een kerkdienst afscheid genomen van de kinderen uit groep 8. Zij verlaten na 8 jaar de kindernevendienst en kunnen na de zomer de catechese gaan bezoeken.

De kindernevendienst wordt aan drie leeftijdsgroepen gegeven. De indeling is als volgt:

GroepLeeftijdFrequentie
Groep 1 groepen 1, 2 en 3 van de basisschool elke week
Groep 2 groepen 4, 5 en 6 van de basisschool elke week
Groep 3 groepen 7 en 8 van de basisschool3x per maand

Catechese

Voor verschillende leeftijdsgroepen is er catechese. De manier waarop dit plaatsvindt verschilt per leeftijdsgroep.

Club CJC

CJC staat voor Christelijke Jeugd Centrale. De CJC is een samenwerkingsverband tussen onze kerk en de Hervormde Wijkgemeente Dorpskerk met als doel gezamenlijk het clubwerk te organiseren.

De clubs zijn bedoeld voor de kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool. Samen zingen, luisteren naar verhalen en praten over het geloof, knutselen of een leuk spel doen én aan het eind van het seizoen met elkaar op kamp!

De clubs vinden plaats in Sjaloom (kerkgebouw Open Hof, Dorpsstraat 50, Bleiswijk) en de indeling is als volgt:

ClubGroepDag en tijdLeiding
De Kruimels 3 en 4 maandag 18:30-19:30 uurNatasja de Gier, Merel Forman en Rianne Gravesteijn
Kidds 5 en 6 dinsdag 18:45-20:00 uurSiska van Reeuwijk, Lynn van Reeuwijk, Annette Spaan en Quincy van Hoeven
7to8 7 en 8 woensdag 19:00-20:15 uurCorina Metselaar, Wim van den Berg en Karola de Hoog

Alle clubs zijn eenmaal per maand. De clubavonden zijn opgenomen in de agenda op deze site.

Het secretariaat is bereikbaar via secretariaatcjc@kpnmail.nl.

Jongerenclub “After8”

Jongerenclub “After8” is bestemd voor jeugd van het voortgezet onderwijs van 12 t/m 15 jaar van de Open Hof en de Dorpskerk. Het vindt plaats in het gebouw “De Uitwijk” op vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

De activiteiten variëren van spel- en thema-avonden, bowlen en schaatsen, maar ook op z’n tijd een serieus gesprek met elkaar. Al met al een afwisselend programma. Neem gerust je vrienden of vriendinnen mee.

De clubavonden zijn opgenomen in de agenda op deze site.

Vakantiebijbelclub

In de herfstvakantie mogen alle kinderen van de basisschool op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen in De Rank meedoen met de Vakantiebijbelclub.

Het doel is een stuk ontspanning, waarin het geloof is verweven. Er wordt gezongen, geluisterd naar een vertelling, gekeken naar een sketch en er wordt geknutseld of een spel gedaan. De start is in De Rank (Kerkstraat 13), waarna de activiteiten ook plaatsvinden in zaal 1, 2 en 3 van onze kerk of Het Anker.

Om het jaar wordt de Vakantiebijbelclub op donderdagavond afgesloten met een toneel- of cabaretvoorstelling in de kerkzaal van onze kerk.

Helpende handen zijn nodig en welkom. Bijvoorbeeld voor het bedenken/uitwerken van knutsels/spellen, maken van het decor, hand- en spandiensten op de dagen zelf enz..

Meer informatie is te vinden op de website: www.vbcbleiswijk.webklik.nl