Menu Sluiten

Geschiedenis

Op 26 juni 1887 kwam de Gereformeerde Kerk te Bleiswijk tot de “instelling der ambten”. In 1898 werd een gebouw aangekocht, waarin tot 1926 kerk werd gehouden. In dat jaar werd een nieuw kerkgebouw in gebruik genomen op de locatie Dorpsstraat 37. Het gebouw heeft tot 1997 dienst gedaan.

Oude kerkgebouw; Dorpsstraat 37

In 1987 werd het honderdjarig bestaan van de kerk gevierd. Daarbij werd een gedenkboekje gepubliceerd met de naam “100 jaar Kerk in beweging”.

Het zeventig jaar oude kerkgebouw is in 1997 afgebroken om plaats te maken voor een winkelcentrum. Aan de overkant van de straat, met adres Dorpsstraat 50, is het huidige kerkelijk centrum verrezen. De feestelijke officiële opening heeft plaats gevonden op zaterdag 13 april 1997.

Sinds 1 mei 2004 is de Gereformeerde Kerk te Bleiswijk aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. De zustergemeenten in Bleiswijk zijn de Hervormde wijkgemeente Dorpskerk en de Hervormde wijkgemeente Het Anker die beide hun diensten houden in de Dorpskerk, Kerkstraat 4.

De Gereformeerde Kerk, Dorpsstraat 50, 2665 BJ Bleiswijk, is officieel geregistreerd onder No. 110803 (490).

Op de startzondag op 27 september 2015 is het naambord onthuld van ons kerkgebouw, met daarop het PKN-logo en de naam “Open Hof”. De onthulling is verricht door de burgemeester van Lansingerland, de heer Pieter van de Stadt, die op dat moment net twee weken in functie was.

De predikanten die onze kerk gediend hebben en onze huidige predikant, zijn te zien in de predikantengalerij.

Kroniek

Door de beheerder van het archief van de kerk is in het Mededelingenblad een serie artikelen geschreven over de historie van de kerk. Deze artikelen zijn gebundeld online beschikbaar.